Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe vaak repeteren jullie?

We repeteren 1x per week, op woensdagavond, van 19.45 – 22.00 uur.

Kan ik zomaar langskomen?

Jazeker, je kan zelfs 3 keer gratis komen meezingen! Je kan je via deze site opgeven om te komen proefzingen.

Hoe ziet een repetitie eruit?

We beginnen meestal met inzing-oefeningen, daarna gaan we aan de slag met het instuderen van nieuwe nummers, dit gebeurt afwisselend staand en zittend. Tussendoor houden we een kwartiertje pauze. Na de pauze worden ook oude nummers herhaald zodat we deze blijven aanscherpen. Tevens wordt er na de pauze meestal ook aandacht besteed aan choreografie.

Moet je noten kunnen lezen?

Nee dat is niet noodzakelijk. Als je bij ons komt zingen krijg je de eerste tijd een “buddy” die jou wegwijs maakt in de bladmuziek.

Ik weet niet of ik écht kan zingen. Mag ik dan toch aanmelden?

Iedereen die lid wil worden krijgt een stemtest die afgenomen wordt door de dirigent. Dit is ten eerste om je te kunnen indelen in een stemgroep (sopraan, mezzo, alt, tenor of bas). Je hoeft niet mooi te kunnen zingen, maar het is wél van belang dat je “toonvast” bent. Ook dit beoordeelt de dirigent tijdens de stemtest.

Hanteren jullie een leeftijdsgrens?

We hanteren geen “harde” leeftijdsgrens. Echter, het is wél onze doelstelling om ons koor te verjongen. Van leden die 55 jaar of ouder zijn verwachten wij een enthousiaste uitstraling en koorervaring is dan een pré.

Hoe vaak treden jullie op?

Normaal gesproken treden we zo’n 5 tot 6 keer per jaar op. Daarnaast is het ons streven om eens in de drie jaar een eigen spetterende show in een theater te geven. We treden op zónder bladmuziek, dus teksten moet je uit het hoofd kennen.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt per kwartaal, vooraf. Dit kan door het bedrag over te maken, of te kiezen voor automatische incasso.

Is er ook inschrijfgeld?

Nee, wij hanteren géén inschrijfgeld. Je betaalt wél een borg van 20 euro voor je muziekmap.

Hoeveel kost een lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost € 55,- per kwartaal.

Repeteren we staand?

We zijn een showkoor, wat betekent dat we repeteren om nummers in te studeren, waarmee we gaan optreden. Een optreden kan twee uur duren en bevat ook choreografie en beweging. We repeteren dus ook staand. Mocht je moeite hebben met staan, dan geeft de dirigent je advies en tips voor de beste houding. Mocht je (tijdelijke) lichamelijke klachten hebben, dan kun je altijd even met de dirigent overleggen of je er af een toe een kruk of stoel bij kunt pakken.

Moet je ook thuis oefenen?

Ja, dat wordt wel van je verwacht. Ieder lid is zelf verantwoordelijk regelmatig te repeteren en het huiswerk te doen dat door de dirigent is opgegeven. Dit kan d.m.v. zgn. midifiles, waarmee je kan oefenen. Zo’n 1 á 2 keer jaar wordt er ook een workshop georganiseerd op de zaterdag.

Share:
© 2024 Popkoor Flashback. Website realisatie door Randy.nu