Geschiedenis

1998 – 2008

Op 15 december 1998 werd in het dorpje Kats op Noord-Beveland het gemengde koor “ons genoegen” opgericht. Het koor stond onder leiding van dirigent Bert Gebben, tot hij in 2006 overleed. Na het overlijden van de dirigent werd vervanging gevonden in Léon Bours. Het repertoire werd in de loop der jaren steeds populairder, waardoor het koor in de volksmond als “popkoor Kats” bekend stond. Op 10 oktober 2007 werd tijdens de ledenvergadering besloten dat het koor liever wilde verhuizen naar de gemeente Goes en onder een andere naam zou verdergaan.

2008 – 2015

“Ons Genoegen”, later in de volksmond “popkoor Kats” werd in februari 2008 officieel popkoor Flashback. In deze periode groeide het koor uit tot soms wel meer dan 50 leden. In 2009 stond popkoor Flashback voor het eerst met een grote show in een uitverkocht theater de “Mythe” in Goes. Deze show had de naam “Met Stip” en bestond uit “nummer-1”-nummers door de jaren heen. In 2013 volgde een tweede show in de Mythe met de naam “Movin’ on”. Een leuk gevarieerd programma waarin we samenwerkten met de Goese band “Mörk”.  Andere hoogtepunten waren onze optredens bij “Middelburg Vólkoren”.

2015 – 2020

In 2015 overleed, heel plotseling op 49-jarige leeftijd, onze dirigent Léon Bours.  Wij vonden in Francis de Jonge een hele goede vervangster. Zij hielp ons over een verdrietige periode heen en heeft ons geleid naar één van onze mooiste en beste optredens ooit. Dit was het herdenkingsconcert voor Léon Bours in de St. Jacobskerk in Vlissingen, dat we samen organiseerden met de andere koren waar Léon dirigent was, o.a. Het “Scheldeloodsenkoor” en “Cantare”.

In 2016 konden we het concert geven, wat eigenlijk in 2015 gepland stond, namelijk “S(w)ING IT!” Ook dit was een gevarieerd programma, zonder specifiek thema.  Het concert gaven we in “De Stenge” in Heinkenszand. Ons laatste concert gaven we in 2019, ook in “De Stenge” in Heinkenszand met het thema “Going to the movies”. Een programma met liedjes uit films. Dit was voor Francis de Jonge het moment dat zij koos voor wat meer rust in haar leven en zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe dirigent, die wij vonden in Flavio Pavone.

2020 – nu

Vlak na het aantreden van Flavio brak Corona uit en werd het onmogelijk om als koor nog samen te repeteren. Nadat we in september van 2020 weer van start waren gegaan moesten we hiermee na de herfstvakantie weer stoppen. In 2021 hebben we online via Zoom nog een paar nummers kunnen instuderen en zijn we vanaf 29 juni 2021 weer vier keer bij elkaar geweest.

Vanaf september 2021 zijn wij verder gegaan met het maken van een mooie geschiedenis van popkoor Flashback. Daar zijn we heel blij mee!

Share:
© 2024 Popkoor Flashback. Website realisatie door Randy.nu